FRIČOVCE: Spadla časť steny rodinného domu, nikto sa nezranil

18.03.2011 Prešov

Fričovce 18. marca (TASR) – V rómskej osade vo Fričovciach, okres Prešov, dnes popoludní spadla časť steny staršieho rodinného domu. Starosta obce Ján Mikula pre TASR uviedol, že pri udalosti k zraneniam osôb nedošlo.
\"Ide o starší dom, v ktorom žili traja dospelí a 11 detí. Dočasne sme ich ubytovali v obecných priestoroch, kde predtým sídlila záchranná zdravotná služba,\" konštatoval starosta.
Dodal, že momentálne pre nich zabezpečujú deky, matrace a rovnako aj ďalšie vybavenie, aby si tu mohli pripravovať stravu, pretože dom, v ktorom doteraz bývali, je značne poškodený a neobývateľný.
Starosta odhadol, že sa zrútila stena v dĺžke približne päť metrov. Keďže bol postavený z hlinených váľkov, pravdepodobne došlo k podmočeniu a následnému zrúteniu. Okrem toho vzniklo riziko, že sa zosunie aj konštrukcia strechy. Preto tu osadili podpery a hasiči okolie domu ohraničili páskami, lebo hrozí nebezpečenstvo úrazu.
Mikula uviedol, že v obci síce zasadol krízový štáb, ale mimoriadnu situáciu do 16. hodiny nevyhlásili. O udalosti však informovali civilnú ochranu Obvodného úradu v Prešove.
 

Vyberte región

mark